13. marraskuuta 2015

Kynsien hoitaminen

Talven tullessa on hyvä päivittää kynsienhoitorutiinit. Kylmä sää saa aikaan kuivat kädet ja lohkeilevat kynnet. Kerron teille nyt miten hoidan omia kynsiäni tähän aikaan vuodesta ja mitkä tuotteet olen todennut toimiviksi.

kynsien hoitaminen

Aloitetaan ihan perusjutusta, eli kynsilakan poistamisesta. Kannattaa talvisin ainakin käyttää mahdollisimman hellävaraista poistoainetta, mieluiten sellaista joka ei sisällä asetonia. Asetoni kuivattaa kynsiä ja kynsinauhoja, ja vaikka se onkin todella tehokas lakkojen poistamiseen, saattaa se kuivattaa kynsiä todella pahasti! Itse suosittelen essencen asetonitonta kynsilakanpoistoainetta. Vaikka tuote ei sisällä asetonia, on se kuitenkin erittäin tehokas!
Joten, kun kynsilakat ovat poistettu, on aika kuoria kynsinauhat ja kädet. Kannattaa valita jokin melko hellävarainen kuorinta-aine, ettei kuori ihoa liikaa ja näin ollen tee enemmän haittaa kuin hyötyä. Itse koen, että Dermosilin walnut-kuorintavoide on sopivan hellävarainen, mutta kuitenkin tehokas. Tekee käsistä todella pehmeät ja tuoksuu aivan törrrkeeen hyvälle!
Kuorimisen jälkeen käytän vielä kynsinauhanpoistoainetta, jotta varmasti kaikki möhnät ja töhnät on saatu putsattua pois. Tähän touhuun käytän essencen fast cuticle removeria. Annan aineen vaikuttaa suunnilleen minuutin ajan, jonka jälkeen otan appelsiinipuutikun ja alan varovaisesti rapsuttaa kuollutta ihoa irti. On todella tehokas aine, joten kannattaa käyttää vain kerran viikossa.
Kun kädet ja kynsinauhat ovat putipuhtaat, hukutan ne kynsinauhaöljyyn. Voi käyttää melkein mitä tahansa öljyä, vaikkapa ihan oliiviöljyä! Itse käytän tällä hetkellä essencen nail care peniä, joka tuoksuu miedosti aprikoosille. Levitän öljyä kynsinauhoille ja kynnelle, ja annan imeytyä rauhassa. Lopuksi vielä levitän käsiin Favoran hoitavaa käsirasvaa, joka on aivan loistava käsivoide! Minulla on todella paha ihottuma kädessä ja kun olen käyttänyt tätä, ihottumani paranee aina hetkeksi (kunnes taas lotraan vedellä enkä kerkeä rasvata käsiä...). Vaikka muuten suosin hajusteellisia käsirasvoja, niin tällä hetkellä en pysty sellaisia käyttää ihottuman takia. Hajusteelliset käsirasvat kirvelee, mutta tämä Favoran käsivoide ei kirvele iholla ollenkaan.

Eli tuossa oli lyhyesti kerrottuna koko kynsienhoitorutiinini, jonka teen kerran viikossa. Mitä muuta kannattaa vielä päivittäin muistaa tehdä? Juoda vettä, syödä monivitamiineja ja rasvailla ja öljytä ahkerasti. Toivottavasti muistin tässä nyt kaiken oleellisen, jos teillä on vielä jotain vinkkejä niin kertokaa kommenttiboksissa! :)

4 kommenttia:

 1. Tätä oli mielenkiintoista lukea :-) Vaikka itse pidänkin huolta kynsistä ja aina on lakkaa, niin tässä tuli monta sellaista juttua mitä voisi itsekin tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa! Ihana kuulla että tästä oli hyötyä sinulle! :)

   Poista
 2. Olen vanhetessa tullut krantummaksi kosmetiikan hajusteiden suhteen, joten laitan vinkin Favoran käsivoiteesta korvan taakse. Tämän hetkinen oma suosikkini on Laveran Basis Sensitiv, koska se ei jätä tassujani tahmaisiksi. (Haju ei ole kovin ihmeellinen, mutta menee mietona.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että tästä oli hyötyä sinulle! :)

   Poista

Kommentit ovat aina tervetulleita! Kiitos, että piristät päivääni :)