17. syyskuuta 2015

Valkoiset kynsilakat: essence vs Essie

Hyvän valkoisen kynsilakan löytäminen on vaikeaa. Tai siis, sitten kun löytää hyvän valkoisen lakan, ovat muutkin löytäneet tämän = kynsilakka aina lopussa. Niinhän on käynyt muun muassa Gina Tricotin valkoiselle kynsilakalle, joka on (muiden kynsiharrastajien mukaan) aina loppu. Tässä postauksessa esittelen kaksi valkoista lakkaa, joita itse käytän. Kerron hyviä ja huonoja puolia lakoista, ja myös sen, onko hintansa arvoinen.

valkoisetkynsilakat

Aloitetaan nyt ihan perusfaktoilla, eli mistä voi näitä lakkoja ostaa ja mihin hintaan. Essencen lakkoja myyvät jotkin Tokmannit, Halpa-Hallit ja Kärkkäiset, sekä Tuuri (Edit: lukijan huomautus: Carlsonit itärajalla myyvät myös essenceä!). Toivon mukaan vielä useammat kyseisistä kauppaketjuista ottaisivat essencejä myyntiin! Hintaa essencen lakoilla, juurikin tällä valkoisella lakalla, on 1.99 €.
Essietä taas myyvät muun muassa Citymarketit, Anttilat, Sokokset yms. Hinta vähän vaihtelee, melko usein esim Anttiloissa on ollut Essiet alennuksessa. Mutta lakkojen hinta pyörii siinä 12-15€ kieppeillä.

1kerros

Ylläolevassa kuvassa vasemmalla on yksi kerros essenceä (wild white ways) ja oikealla yksi kerros Essietä (Blanc). Kuva on ehkä hieman kehno, mutta onneksi voin tekstin muodossa kertoa enemmän :D Tutkimani mukaan essence peitti ensimmäisellä kerroksella täydellisesti. Ja koska lakka on suhteellisen paksua (vähän niinkuin se geelieffekti, vaikka ei olekaan geelilakka), ei ollut ongelmia raidottumisen suhteen ollenkaan. Pinta oli tasainen ja peittävä. Essie puolestaan ei levittynyt yhtä helposti tai vaivattomasti. Ei peittänyt ihan täydellisesti ja pientä raidottumista oli havaittavissa.

2kerros

Laitoin kynsille vielä toisen kerroksen molempia lakkoja, vaikka essence ei sitä olisi tarvinnutkaan. Oikeastaan se toinen kerros essenceä oli ihan turha: lakka kupli hieman. Essien kanssa toisaalta tämä toinen kerros tuli ihan tarpeeseen, koska nyt epätasaisuus peittyi ja valkoinen väri oli myös intensiivisempi. Mutta tässäkin tapauksessa toinen lakkakerros kupli! Syy taitaa olla lakkaajassa :D

Essencen valkoinen lakka levittyi kuin itsestään. Koostumus on aivan täydellinen, sivellin on täydellinen, kaikki on täydellistä! Suosittelen. Essien levitettävyys on ihan ok, hieman karkaili kynsinauhoille, koska koostumus on hieman ohuempaa. Essie ei myöskään ollut yhtä vitivalkoinen kuin essencen lakka.

Hinta-laatu-suhteeltaan suosittelen ehdottomasti essenceä! Hintaan 1.99€ ei kyllä parempaa lakkaa voi löytää. En enää osta Essien Blancia, koska ensinnäkin, ihan törkeän hintainen, ja toiseksi: ei niin helppo levitettävä.

Muista valkoisista lakoista itselläni ei ole kokemusta - onko teillä? Mitä mieltä olette OPIn, China Glazen yms valkoisista lakoista? Onko Se Täydellinen Valkoinen Lakka löytynyt?

13 kommenttia:

 1. OPIn Alpine snow on oma suosikkini :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moni on kehunut sitä myös :) itse en ole (vielä) sitä kokeillut

   Poista
 2. Mulla on tuota Essenceä myös ja hintaansa nähden todella hyvä valkoinen! Mulla se vaati peittävyyteen tosin kaksi kerrosta ja oli jotenkin turhan tahmainen lakata. Mulla on esim. aluksi tapana laittaa sivellin kynnen alkuun ja pienesti liikuttaa sitä ensin taaksepäin, mutta nyt se vain töksähti paikalleen. Oli jopa pakko tarkistaa, etten ostanut mitään liimaa, hehe. :D Mutta kun tuohon paksuuteen tottui, sen lakkaaminenkin helpottui. Mielestäni valkoinen ei siis ole yhtä hyvää laatua kuin Essencen muut lakat ovat olleet, koska ne todella levittyy kuin unelmat, mutta hintaansa nähden kuitenkin oikein kelpo ja aion käyttää jatkosakin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, mä en huomannut mitään eroa muihin essencen lakkoihin, mutta tämäkin lienee makuasia/kyse tottumuksesta :D mä aion ehdottomasti käyttää tätä essencen valkoista lakkaa jatkossa, ellei sen valmistusta lopeteta tms...

   Poista
 3. Miulla on käytössä Sally Hansenin White On johon olen muistaakseni kaatanut sekaan jonkun muun merkin valkoista :D Essence löytyy jo varalta (Essenceä myy myös Carlson, täällä itärajan suunnalla), mutta swatchatessa vaikutti ainakin silloin ihan hyvältä, toisin kuin Glitter Galin valkoinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainiin, mä ihan unohdin carlsonit! Hyvä että olit tarkkana :)
   Itse en ole kokeillut sally hansenin valkoista enkä glitter galin, mutta en usko että tämän jälkeen tarvitseekaan :D

   Poista
 4. Color Clubin French Tip päihittää kaikki 100-0!

  VastaaPoista
 5. Mulla on käytössä wild&mild valkoinen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, siitä en ole kuullut missään mitään kommentteja että onko hyvä vai ei :)

   Poista
 6. Sopiiko leimaukseen tämä Essence? Onko tarpeeksi paksu?

  VastaaPoista
 7. En harrasta leimaamista, joten en ole kokeillut toimiiko essencen lakka siihen. Mutta uskaltaisin väittää, että on sen verran paksua ja pigmenttistä, että luultavasti toimii hyvin leimaamiseen :)

  VastaaPoista
 8. En harrasta leimaamista, joten en ole kokeillut toimiiko essencen lakka siihen. Mutta uskaltaisin väittää, että on sen verran paksua ja pigmenttistä, että luultavasti toimii hyvin leimaamiseen :)

  VastaaPoista

Kommentit ovat aina tervetulleita! Kiitos, että piristät päivääni :)