30. lokakuuta 2014

Tärkeät vitamiinit

Tänään muistutan asiasta, joka on erityisen tärkeä pimenevän vuodenajan lähestyessä. Nimittäin vitamiinit! Vitamiinitarpeet ovat kovin yksilölliset ja näin ollen voi olla vaikeeta tietää, mitä juuri sinun kannattaisi syödä.

Minisun on lanseerannut vitamiinikoneen, jonka avulla saat tietää juuri sinun tarpeisiisi sopivat vitamiinit. Testissä on kysymyksiä ja vastauksesi perusteella kone sitten arvioi, mitkä vitamiinit sinulle sopisi. Itse kokeilin vitamiinikonetta ja tulosteni perusteella sain postitse sitten kyseiset vitamiinit käyttöön.

PA300204

Yksi vitamiinikoneen kysymyksistä oli "oletko raskaana tai suunnitteletko raskautta". Ja koska olen raskaana, sain sitten tulokseksi kaksi minulle tärkeää tuotetta ja yksi tuote vauvalle sitten kun se syntyy. Saamani tuotteet ovat Mama monivitamiini- ja hivenainevalmiste, D-vitamiini dropsit ja Foliren. 
Minisunin raskausvitamiinit pääsi heti käyttöön. Heti alkuraskaudesta aloin syömään näitä vitamiineja, jotta sikiö saisi varmasti kaikki tarvitsemansa vitamiinit kehittyäkseen terveeksi ja vahvaksi vauvaksi! Yksi tabletti päivässä ja tämä tabletti sitten sisältää 17 tärkeää vitamiinia ja hivenaineita. Tabletti on aika iso ja itselläni on hieman hankaluuksia nielaista tollasia jättitabletteja... Tarpeeksi vettä vaan sekaan niin kyllä menee alas! 
D-vitamiini tippoja tai Folirenia en ole vielä käyttänyt. D-vitamiini tipat ovat tarkoitettu lapsille juuri helppokäyttöisyyden takia: 5 tippaa annostellaan lusikalle tai sekoitetaan ruokaan/juomaan. Foliren-foolihappovalmistetta taas alan käyttää sitten kun raskausvitamiinit ovat loppu. 
Foolihappo on tärkeää jo raskautta suunniteltaessa, sillä foolihapon käytöllä voidaan tehokkaasti estää hermostoputken sulkeutumishäiriöitä. Foolihappoa kannattaa tottakai jatkaa sitten koko raskauden ajan ja myös imetyksen ajan. Itse olin hyvin epätietoinen foolihapon tärkeydestä ennenkuin tulin raskaaksi. Vasta neuvolassa kerrottiin foolihapon tärkeydestä. Mutta nyt jokainen muistaa, että foolihappoa aletaan syömään jo raskautta suunniteltaessa!Postaus on toteutettu yhteistyössä MiniSunin kanssa


4 kommenttia:

 1. Mie tein kanssa sen testin :D
  Tosin tulokset oli sellaisia, että en pystyisi niitä syömään, koska tablettien pitää olla pureskeltava tai imeskeltävä, muuten en niitä käytä. Ei vaan mene alas nielaistuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi ainakin D-vitamiinit ovat nykyään sellaisia pureskelutabletteja :) Mutta onhan se ikävää kun jotkut vitamiinitabletit ovat ihan järkyn kokoisia, kyllähän niistä saa pienempiä!

   Poista
 2. Oon itse apteekissa töissä ja voin kertoo ettei niistä tableteista saa yhtään pienempiä ellei jätä jotain ainesosia pois... noi minisunin tabletit on raskausajan vitamiineista pienimmät jota markkinoilla on. Ja koska elimistö on raskaana ollessa herkässä tilassa en suosittele pureskeltavia tabletteja ollenkaan, ku niissä on makeutusaineita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En nyt oikein ole samaa mieltä kanssasi tuosta, että minisunin raskausajan vitamiinit ovat markkinoiden pienimmät. Sain anopiltani Multitabsin raskausajan vitamiinit ja ne ovat pienemmät kuin minisunin. Okei, vitamiinit ovat muodoltaan eri, mutta multitabsin tabletit ovat paljon miellyttävämpi niellä, kun eivät ole yhtä paksuja kuin minisunin. Ja muistaakseni katoin, että sisältävät kuitenkin samoja vitamiineja.

   Poista

Kommentit ovat aina tervetulleita! Kiitos, että piristät päivääni :)