11. kesäkuuta 2014

Vapaapäivän fiilistelyä: Jalkahoito

Kuten edellisessä postauksessani kerroin, ostin uuden jalkakylpylaitteen. Ja vapaapäiväni kunniaksi tein jaloilleni ihanan pehmeyttävän ja rentouttavan jalkahoidon.

Ihan huvikseni kuvasin prosessin kulkua ja ajattelin tänne myös kirjoitella prosessista ja käytetyistä tuotteista. Jalkojen hyvinvointiin ja kuntoon kannattaa näin kesäisin panostaa vielä enemmän, kun sandaalikelit ovat täällä. Kuka kehtaa kävellä kaupungilla korppujaloilla, jotka hilseilevät kuivuudesta?! Seuraa esimerkkiäni ja tee vaikka jo tänään jalkahoito ja helli jalkojasi!

h3

Aloitetaan sillä jalkahoidon ytimellä: jalkakylpy. Ihan tavallinen vatikin täynnä vettä käy tähän hommaan, mutta jos tykkää hifistelystä, niin hanki kunnon laite, joka samalla hieroo ja poreilee (niinkuin tämä minun uusi laitteeni!). Jalkani saivat lillua lämpimässä vedessä noin 15 minuuttia. Tämä laite sammuu itestään 20 minuutin käytön jälkeen estäen ylikuumentumisen.

h1

h2

Mielestäni kivoin osuus koko prosessissa on jalkojen kuorinta! Yleensä käytän Dermosilin jalkojen kuorintavoidetta, mutta se ei ollut tällä hetkellä lähettyvillä. Joten kokeilin tätä, enemmänkin vartalolle tarkoitettua, kuorintaa. Tämä kuorinta-aine on oikeastaan pelkästään sokeria ja ehkä hieman hankalaa oli kuoria jalat tällä tuotteella, kun sitä lensi vähän sinne tänne. Mutta tuote oli kuitenkin tarpeeksi kuoriva ja näin ollen oikein kelpo tuote. Plussaa vielä ihanasta tuoksusta!

h4

Sitten jalat vielä hetkeksi lämpimään veteen rentoutumaan. Tässä laitteessa tuli mukana myös aromaattisia öljyjä, ja tähän kylpyyn käytin jotain rentouttavaa peppermint & eucalyptus-öljyä.

h5

Jalkahoidon toiseksi kivoin osuus on ehdottomasti voiteen levittäminen. Siihen käytän paljon aikaa: voidetta pitää olla runsaasti ja joka paikassa. Tällä kertaa kokeilin uutta ostamaani Lemon juice & glycerine-jalkavoidetta. Tuoksu oli aika mieto, mutta tuoksui miellyttävälle! Imeytyi nopeasti, mistä tulee ehdottomasti lisäpisteitä. Kosteuttaa kuitenkin hyvin, eli ei ole heti ihan kuivat jalat taas. Voide maksoi 3.95 € ja voin hyvinkin kuvitella ostavani tätä jatkossakin. Tätä voidetta en tosin varmaan talvisin käyttäisi, koska silloin jalkani kaipaavat superpaksua voidetta, mutta näin kesällä tämä suhtkoht kevyt voide on just hyvä.

h6

Sitten vaan pehmeät sukat jalkaan ja you're good to go! Tämä oli niin rentouttavat jalkakylpy, että nukuin päiväunet tämän jälkeen haha. Ja luulen, että ylistin jalkakylpyä tarpeeksi, koska lukekaa tää tarina: Kaupassa kun ostin laitteen kysyin poikaystävältäni saanko tehdä hänellekin jalkakylvyn, johon vastaus kuului jyrkkä ei. Tänään sitten jalkakylvyn jälkeen kysyin enemmänkin vitsillä että nohh, joko saan tehdä sullekin jalkakylvyn. Vastaukseksi tuli heti kyllä ja en meinannut uskoa korviani! Tuo mies kyllä suostuu nykyään helposti hieman kaikkiin kauneuteen liittyviin tempauksiini: olen hoitanut mieheni kynsinauhojani muutamaan otteeseen, ja onhan se myös lakannut kynsiäni unohtamatta että hän suostui myös keväällä tulemaan Indiedaysin juhliin (johon hän oli jo kauan sitten ilmoittanut ettei ikinä tule osallistumaan.. ja pah!). Mitä me seuraavaksi keksitään kokeilla? Saiskohan miehen kynsiä lakata hehe...

6 kommenttia:

 1. Jalkakylpy rentouttaa aina ihanasti. Aloitan ensi maanantaina kesäloman ja olen jo suunnitellut aloittavani sen hemmottelupäivällä. Kasvonaamio, jalkakylpy, pitkät päikkärit, kampaajakäynti... Ah!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oii, tuo hemmottelupäivä kuulostaa aivan todella ihanalta!

   Poista
 2. Oi, miten ihanaa! Mulla oli kans hetken jalkakylpyhierontahässäkkä, jonka sain äidiltä. Yhtäkkiä se kuulemma olikin mummun, ja jouduin palauttaa sen :D Meillä mies voisi kuulemma liottaa jalkojaan mieluummin jarrunesteessä ;)

  VastaaPoista

Kommentit ovat aina tervetulleita! Kiitos, että piristät päivääni :)